A plasztikai sebészetről

A plasztikai sebészetről

A plasztikai sebészet feladata:

Cél: a legjobb eredmény elérése, a páciens elégedettsége

A páciensek vizsgálata mindig négyszemközti, orvosi konzultáció formájában történik. A személyes vizsgálat rendkívül lényeges. Az első találkozás során derül fény a páciens elképzeléseire, hogy melyik testrészen és milyen változtatást szeretne. Először megvizsgáljuk hogy kérése orvosilag indokolt, illetve teljesíthető-e. Ezután kerül sor a jelentkező alapos vizsgálatára és a részletes megbeszélésre. A gondos szakvizsgálat és a beszélgetés közben pontos tájékoztatást adunk a lehetséges műtéti megoldásokról, mérlegeljük a különféle kezelési lehetőségek várható eredményeit, lehetséges komplikációit, korlátait, a műtéti hegek elhelyezkedését, a szükséges elő- és utókezeléseket, valamint az elvárásokat. Mindezek figyelembevételével, a pácienssel közösen alakítjuk ki a végleges műtéti tervet.
Cél, az elvárásoknak leginkább megfelelő, biztonságosan végrehajtható, sikeres műtét elvégzése. A páciensek tájékoztatása és a műtéti megoldás kiválasztása mindig összetett folyamat eredménye, melynek során alapvető szempont, hogy elképzeléseiket maximálisan vegyük figyelembe.

Hogyan zajlik a páciens vizsgálata, a műtéti típus megválasztása:

Cél: A páciens vágyainak messzemenő figyelembevétele – egyénre szabott megoldások

Napjainkban az egyre gyakrabban emlegetett „quality of life” (QoL), azaz az életminőség javítását célzó törekvések közé sorolhatjuk az önmegvalósítást és a testi-lelki harmónia kialakítását elősegítő plasztikai sebészeti műtéteket is. Ezen beavatkozások a test legkülönbözőbb régióit érinthetik az orvostudomány egyik legszerteágazóbb és legváltozatosabb területévé téve a plasztikai sebészetet.
Az esztétikai sebészet nem újkeletű dolog, gyökereiben több ezer éves múltra tekint vissza, de hatalmas fejlődésen az elmúlt évtizedekben esett át, új lehetőségeket nyitva.

Napjainkban a modern műtéti technika és az egyre precízebbé váló eszközök, anyagok, implantátumok lehetővé teszik, hogy mind tökéletesebb és tartós eredményeket érhessünk el.
A műtétek célja közös: a lehető legjobb esztétikai eredmény elérése és a páciens elégedettsége. Sikeres beavatkozások után a páciensek visszanyerhetik megrendült önbizalmukat és az élet legkülönbözőbb területein magabiztosabbak lesznek, céljaikat könnyebben megvalósíthatják. Ezzel a pszichés és testi többlettel már könnyebben lesz módjuk társat keresni és találni is. Mások pedig az üzleti, szakmai életben lehetnek sikeresebbek ez által. Az önbizalmát visszanyerő páciens elégedett lesz, mely minden plasztikai sebész számára a legfontosabb cél.

Műtéti beavatkozásokról:

Cél: Biztonság, szekértelem, megbízhatóság, kényelem

A műtéteket jól felszerelt, szakképzett személyzettel rendelkező magánklinikán végezzük.
Az esztétikai beavatkozások többnyire ambuláns (járóbeteg ellátás) és egynapos sebészeti ellátás keretében (egy éjszakás bentfekvéssel) végezhetők el.
Ambuláns műtéteket (szemhéjplasztika, fülplasztika, kisebb területű zsírszívás, bőrdaganatok, anyajegyek eltávolítása) többnyire helyi (lokális) érzéstelenítésben, azaz érzéstelenítő injekciók beadásával végezzük.
Az altatást igénylő műtéteket (pl. emlőplasztika, arcplasztika, hasplasztika, nagyobb területű zsírszívás) legtöbb esetben egynapos sebészeti ellátásban végezzük. Ez azt jelenti, hogy a műtétet követően a pacienst 12-24 óráig a megfigyelő helységben (betegszoba) helyezzük el, ahol szakszemélyzet gondoskodik pihenéséről, ellátásáról. A műtétet követően a páciens másnap reggel kontroll után kísérővel otthonába távozhat. Kísérő az ambulánsan végzett beavatkozások után is javasolt!

Eredmények:

Cél: Természetes, látványos, tartós

A végleges eredmény a beavatkozás típusától függően eltérő időpontban alakul ki. Ennek oka, hogy a különböző területeken végzett műtétek utáni kötőszövetes átépülés ideje változó. Vannak beavatkozások, melyeknél a varratszedéskor már szinte a végleges eredményt látjuk, másoknál viszont ez akár több hónap múlva alakul ki.

A páciens minden részletében pontosan feltárt igényeinek, elvárásainak megfelelően, egyénre szabottan megtervezett, korszerű, finom, precíz, atraumatikus technikával kivitelezett plasztikai műtéttel kiváló és tartós eredmény érhető el.