Fülplasztika

Fülplasztika

Születési, fejlődési rendellenességből, balesetből fakadóan rendkívül gyakori beavatkozás a fül korrekciója. Az elálló fül, a deformált fül korrekciója viszonylag gyorsan és egyszerűen elvégezhető. A fülplasztika számos ember mindennapjait könnyíti meg, visszaadva az önbizalmat, az esztétikus megjelenést.

Személyes konzultáció és vizsgálat során közösen kiválasztjuk a megoldást, amely a legjobb eredményhez vezet.
A műtét előtt előzetes vizsgálatok elvégzésére van szükség, melynek listáját minden estben a konzultáció során határozom meg és adom át.

A MŰTÉT

A beavatkozás minden esetben helyi érzéstelenítésben történik (páciens kérésére természetesen lehet altatásban is). A műtéthez nincs szükség a haj leborotválására sem.

Az érzéstelenítő injekció beadása után pácienseim a beavatkozásból semmit nem éreznek. A műtét során a fül átalakításra, meghajlítására, szükség esetén a fülporc egy részsének eltávolítása történik. A fülek megfelelő pozícióba rögzítése belső öltésekkel történik.  A bemetszés megejtése a fülkagyló mögötttörténik, mely vékony, szinte láthatatlan heggel gyógyul meg. Így a későbbiek során sem fog látszani, hogy beavatkozás történt.

A műtét általában 1-2 órát vesz igénybe, mely után speciális nyomókötés kerül a fülre.

A MŰTÉT UTÁN

Pár órás megfigyelés után pácienseim kísérettel hazatávozhatnak. Pár napos pihenés után már végezhető szellemi, és könnyebb fizikai munka is. Pár hétig nem javasolt a nehéz fizikai munka, a sport, kerülni kell a meleget, a szolárium, szauna használatát.

Az első éjszaka az érzéstelenítő hatásának elmúltával tompa, égető fájdalom jelentkezhet, mely hagyományos fájdalomcsillapító tablettával enyhíthető.

Varratszedésre, a kötés eltávolítására a műtétet követő 6-9. napon kerül sor. Az eredmény azonnal szembetűnő, jóllehet ekkor még kissé duzzadtabb, gyűröttebb, lilásabb színű a fül, mely pár napon belül megszűnik. A kötés levétele és varratszedés után már megengedett az óvatos hajmosás, de a műtéti területet ekkor még nem javasolt áztatni. A kötéslevétel után még javasolt körkörös fejpánt (hajpánt, ami a fület is tartja) használata, mely segíti a fül megfelelő pozícióban való tartását. Figyelni kell alvásnál, hogy ne feküdjék el a fülünket, mert ez negatívan befolyásolhatja az eredményt, és deformításhoz vezethet.

Fontos tudni, hogy a fülplasztika semmilyen módon nem befolyásolja a hallást, fülplasztikából eredő hallásprobléma nem léphet fel.

Hasznos információk

További hasznos információkat konzultációról, a megelőző vizsgálatokról, műtét előtti és utáni tudnivalókról itt talál!

Előtte - utána képgaléria

A fülplasztikával kapcsolatos képgalériánkat itt találja!