Férfi mellkisebbítés

Férfi mellkisebbítés

Testsúlyingadozás, genetikai okok, betegség, hormonváltozás miatt a férfi mell mérete és alakja is megváltozhat, mely bár egészségügyi problémát általában nem, viszont igen súlyos lelki gondokat is okozhat. A férfi mellkisebbítéssel a mirigyállományt, valamint a mellben megnövekedett zsírmennyiség kerül korrigálásra. Ez által a férfi mell arányos lesz a testalkathoz, a páciens ez által visszanyeri férfias megjelenését, önbizalmát.

A konzultáció során természetesen alapos vizsgálatnak vetem alá pácienseimet, közösen megbeszélve a szükséges teendőket, valamint tájékoztatást adok a beavatkozás pontos részleteiről.
A műtét előtt előzetes vizsgálatok elvégzésére van szükség, melynek listáját minden estben a konzultáció során határozom meg és adom át.

A MŰTÉT

A beavatkozás minden esetben altatásban történik, mely után 1 napot a klinikán kell tölteni megfigyelés alatt. A metszés a mellbimbó alatt/ körül történik, mely gyógyulás után szinte láthatatlan heget eredményez. Bizonyos esetekben a beavatkozást ki kell egészíteni az adott területen zsírleszívással is.
A műtét végeztével azonnal felkerül a kompressziós mellény, melyet 4-5 héten át hordani kell.
A beavatkozás műtét nagyságától függően 2-3 órát vesz igénybe.
A műtét másnapján eltávolításra kerülnek a behelyezett szívódrainek, mely után kísérettel haza lehet távozni.

A MŰTÉT UTÁN

Javasolt a műtét után 2 hetes otthoni pihenést, kíméletet. A fizikai aktivitást a minimálisa kell csökkenteni, ez alatt értem azt is, hogy kerülni kell a nagyobb súly emelését, az aktív mozgást, a gépjárművezetést. 2 hét után könnyebb fizikai munka, szellemi, irodai munka megengedhető.

Kontrollvizsgálatokra a műtét utáni 1, 2, 3, 6. héten, 3 hónaposan, 6 hónaposan, és 12 hónaposan kerül sor. A kontrollvizsgálatokon való megjelenés nagyon fontos, ezzel biztosítva a folyamatos ellenőrzést, a folyamatos tájékoztatást az aktuális teendőkről. A műtétet követő 3. heti kontrollon a varratok eltávolításra kerülnek, mely lényegesen megkönnyíti pácienseink mindennapjait.

A beavatkozás után felléphet feszítő jellegű, izomláz szerű fájdalom, hőemelkedés, enyhe viszkető érzés a metszés területén, melyek teljesen természetesek. Ha ezektől eltérő panaszai vannak, kérem, azonnal jelentkezzen!

Pár hónapig kerülni kell az intenzív sportolást, a tűző napfényt (fényvédelem!), szauna, szolárium használatot.

Tisztálkodásnál arra kell figyelni, hogy egy hétig nem érheti víz a sebet. Utána már lehetőség van rövid folyóvizes tusolásra, de fürdeni még ekkor sem szabad. Tusolás után a műtéti területen levő nedvességet óvatos mozdulatokkal, minden esetben tiszta, puha törölközővel itassa fel, semmi esetre se dörzsölje, kerülje a durva mozdulatokat! Zuhanyzás után a sebre sebgyógyulást segítő gél, vagy tapasz kerüljön, majd azonnal kerüljön vissza a kompressziós mellény is!

Hasznos információk

További hasznos információkat konzultációról, a megelőző vizsgálatokról, műtét előtti és utáni tudnivalókról itt talál!