Mellimplantátumok

Mellimplantátumok

Praxisomban minden esetben megbízható, kiváló minőségű mellimplantátumokkal dolgozom, melyre a gyártó élethossz garanciát nyújt, és rendelkezik az Európai Unióban kötelező FDA, CE minősítéssel.

Ezek az implantátumok kohezív géllel töltöttek, felszínüket tekintve pedig texturáltak a biztosabb szövettapadás érdekében. Alakjukat tekintve az implantátumok lehetnek kerek, vagy csepp (anatómiai) alakúak.

Az implantátumok kiválasztása fontos, felelősségteljes feladtat, melyet minden esetben pácienseimmel közösen választunk ki, szigorúan figyelembe véve a testi adottságokat, valamint a páciens igényeit, valamint azt is, hogy a beültetendő implantátum izom alá, vagy mirigyállomány alá kerül.

A beültetett implantátumról pácienseim minden esetben megkapják a beültetett implantátumokról szóló garanciakártyát is, mely tartalmazza a beültetés idejét, a beültetett implantátum típusát, méretét, gyártási számát. Ezt a kártyát nagyon fontos megőrizni!

Az általam használt implantátumok a következőek:

  • POLYTECH
  • ARION
  • NAGOR

POLYTECH implantátum:

A Polytech Health & Aesthetics emlő implantátumok a legjobb minőségű keresztkötésű szilikon gélt tartalmazzák. A gél állagának köszönhetően, ha az implantátumot kettévágjuk, akkor sem veszíti el formáját, illetve alakját. A gyártott gélnek van egy úgynevezett „memóriája”, ami azt jelenti, hogy bármilyen nyomás vagy alakváltoztatás után, visszatér az eredeti formájához.

Az elasztikus, kémiai és mechanikai hatásoknak ellenálló implantátumburok különböző silicon-elastomer rétegből áll, melyek előre definiált vastagságúak. Azért, hogy ezt a magas minőséget garantáljuk, a burkok, melyek a szilikongéllel töltött implantátumot veszik körül, egy speciális védőréteggel rendelkeznek, hogy megvédjék az alacsony molekuláris súlyú szilikon komponensek kiszivárgásától.

Az implantátumok felszíne lehet sima, texturált vagy  Microthane (micropolyurethane hab) réteggel borított. Legfőképpen a Microthane- borítású implantátumoknál és a POLYtxt (texturált) implantátumoknál bizonyíthatóan a legkisebb az esélye a capsularis contractura kialakulásának.

Európában a Polytech  egyedülálló gyártója a microthan/micropolyurethan hab borítású emlő implantátumoknak.

Minden egyes emlő implantátum kizárólag Németországban, közel Frankfurthoz, helyileg Dieburgban lett gyártva. Az összes POLYTECH Health & Aesthetics által gyártott implantátum CE minősítéssel rendelkezik. Ez, azt jelenti, hogy megfelelnek az utolsó európai szabályoknak és előírásoknak, összhangban az egészségügyi szervekkel, beleértve a szigorúan ellenőrzött szerveket és az Európai Egészségügyi Szervek Irányelvét is.

A POLYTECH Health & Aesthetics 2007 júliusa óta elindította az ” Implant of Excellence” / Kiváló implantátumok programját. Ez a program életre szóló, ismeretlen eredetű falszakadásra ad garanciát  az emlő implantátumok tekintetében. Ez a program jelenti a legmagasabb minőségi szintet, biztosítva a legmagasabb szintű személyes biztonságot is.

ARION implantátum:

Az Arion implantátumokat a francia Laboratoires Arion cég gyártja, mely hosszú évek óta van jelen a piacon, 50 éve gyártja kiváló minőségű implantátumait.
További információ az ARION honlapján.

NAGOR implantátum:

A Nagor implantátumokat az Egyesült Királyságban gyártják 1979 óta. Rendelkezik ISO 13485 és az EN követelményekkel, CE minősítéssel (93/42/EEC), valamint az FDA minősítéssel is.
További információ a NAGOR honlapján.

Mindkét implantátum garancia feltételeiről a konzultáció során részletes tájékoztatást adok.

PIP implantátum:

Sajnos az utóbbi időben több rémhír terjed el a mellimplantátumokról, melynek egy része sajnos valós, a többségnek azonban nincsen valóságalapja.
Az utóbbi évek legnagyobb botrányát az úgynevezett PIP implantátum adta. Tevékenységem során szerencsére soha nem ültettem be senkinek PIP implantátumot, de több páciensemnél is segítettem a cserében.

 

MI IS AZ A PIP IMPLANTÁTUM?

A francia vállalkozás sajnos éveken keresztül forgalmazott szakadásveszélyes, helytelenül előállított, ipari szilikonnal töltött mellimplantátumokat, mely szakadás esetén komoly panaszokat, gyulladást okozott a szövetekben. Sajnos, mivel ezek regisztrációja sem nem volt megfelelő, így világszerte több ezer pácienst érinthet a probléma, akinek 2006 után, nem bevizsgált szilikonnal készült implantátum került behelyezésre.
Ezért minden esetben, akinek PIP implantátum került beültetésre, tegye meg a szükséges lépéseket!
Lehet, hogy az Ön implantátumaival semmi gond nincs, ilyen estben nincs semmilyen további teendő az évente ajánlott, és rendszeresen elvégzendő diagnosztikai vizsgálatokon kívül.

MI A TEENDŐ?

  • Első és legfontosabb feladat felkeresni egy szakorvost!
  • Nagyon fontos képi diagnosztika elvégzése (Ultrahang, Mammográfia)
  • A konzultációra hozza magával leleteit, a beültetéskor kapott zárójelentését, a beültetett implantátumok igazoló kártyáját (ha van).

A konzultáció során természetesen minden további teendőt megbeszélünk az implantátumok cseréjére vonatkozóan!