Botox kezelés

Botox kezelés

Sajnos a botox hallatán számos tévhit, és téves információ jut az emberek eszébe, pedig a botox hosszú évek óta használatos az orvoslás számos területén, segítségével rengeteg problémát tudnak kezelni.

Praxisomban a botox injekciózást két okból használom:

  1. ránctalanításra
  2. izzadás megszüntetése.

MI IS AZ A BOTOX?

Botulinum toxin, a Clostridium botulinum nevű baktérium által termelt exotoxin, valójában egy neurotoxin, mely az izmok és az idegek kapcsolódását blokkolja. Egy adott izomba, izomcsoportba adva annak ellazulását okozza. Az orvosi használatban rendkívül kis mennyiségét alkalmazzuk, így az idegek-izmok kapcsolata idővel regenerálódik, így a hatás átmeneti, átlagosan 6 hónapig tart.

RÁNCTALANÍTÓ KEZELÉS BOTOX INJEKCIÓVAL

Mivel a botox megzavarja, blokkolja az ingerület átvitelt, az injekció beadása után a ráncokért felelős mimikai izmok nem tudnak összehúzódni, így a ráncok elsimulnak. Elsősorban az ú.n. dinamikus ráncok kezelésére alkalmas, amelyeket kifejezetten a mimikai izmok összehúzódása hoz létre. Fontos a szükséges anyagmennyiség pontos meghatározása, valamint a mimikai izmok anatómiai ismerete. Mindig csak a ráncok kialakulásáért felelős izmokat kell kezelni, nem szabad túlzásba esni, így természetes, esztétikus látványt eredményez a kezelés.

Az arcon leggyakrabban kezelt területek:

  • homlok területén levő vízszintes ráncok,
  • szarkalábak, szem körüli ráncok,
  • szemöldök közötti ún. mérges ránc.

A botox kezelés nem összetévesztendő az egyéb, injekciós arcfiatalító kezeléssel, pl. a ráncfeltöltéssel, de kiegészíthető vele, így a hyaluronsavas kezeléssel is, mely az arcon levő egyéb ráncok feltöltésére alkalmas.

A kezelés csupán néhány perces, gyakorlatilag fájdalommentes beavatkozást jelent.

A botox kezelés hatása 3-6 hónapig tart, mely után az izommozgás magától visszaáll.

Az végleges eredmény 10-14 nap múlva áll be, de hatása már 2-5 nap múlva észrevehető.

A konzultáció során feltétlenül tájékoztasson, hogy volt-e korábban injekciós arckezelése, és ha igen, akkor mikor, és milyen anyaggal történt a feltöltés. Ez nagyon fontos információ, mely befolyásolhatja a kívánt eredményt!

FOKOZOTT IZZADÁS (HYPERHIDROSIS) KEZELÉSE BOTOX INJEKCIÓVAL

A hónalji, tenyéri, talpi fokozott izzadás is csökkenthető, illetve megszüntethető botox injekciós kezeléssel, mivel a verejtékmirigyek és az idegek kapcsolódását hasonló módon blokkolja. Így az izzadást okozó verejtékmirigyek működését gátolja. A kezelés tartóssága egyéntől függően 4-6 hónap.
A kezelés a kezelendő terület nagyságától függően 20-30 percet vesz igénybe. Amennyiben szükséges, a beavatkozás előtt a kezelt területre érzéstelenítő krémet kenek fel a kellemetlenségek elkerülése, és a kezelés biztonságos elvégzése végett.

A kezelés utáni 10-14 napon áll be a végleges eredmény, de már a 2-5. napon érezhető lesz a hatása.

Fontos tudnivalók

Kérem, figyeljen arra, hogy a kezelés előtt aspirin, aspirin származék, és vérhígító szedése nem ajánlott. Terhesség és szoptatás alatt a beavatkozás elvégzése tilos!
Bőrbetegség, bőrgyulladás, láz, betegség esetén a kezelés nem végezhető el!

Botox injekciózás után a kezelt területet ritkán beduzzadhat, ilyenkor 1-2 napig javasolt jegelni, hűteni, így a duzzanat hamarabb visszahúzódik.
Arcfiatalító kezelés után érdemes arcizom munkát végezni (grimaszolás, arctorna), ez által a bőrbe juttatott anyag könnyebben eloszlik. Szemkörnyéki kezelés esetén 2-3 óráig kerülni kell a fekvést.

Mindkét esetben nagyon fontos, hogy kerülni kell az extrém hőmérsékletváltozást, szauna, szolárium használatát, az olyan testmozgást, sportot, mely izzadást eredményezhet.