Arcfiatalítás szálbehúzással (Spring Thread)

Arcfiatalítás szálbehúzással (Spring Thread)

Nőknél és férfiaknál egyéntől függően egyaránt eljön az az idő, amikor jelentkeznek  bőr öregedésének, megereszkedésének tünetei.

Ennek fiatalítására manapság már többféle lehetőség van. Ennek egyike a Spring Thread szálbehúzás, mely azoknak ajánlott, akiknek még nincsen szüksége a drasztikusabb beavatkozásra.

Ez a rugalmas és elasztikus szál nem nem szívódik fel, hatása egyéntől függően akár 3-6 évig is tart. Az arc nagyon élénk marad, az ajkak revitalizáltabbá, a szemek határozottabbá válnak az arcban.

Jóllehet a beavatkozással látványos, és hosszan tartó eredmény érhető el, sajnos nem tart örökké, mivel az idő előrehaladtával a szövetek tovább lazulhatnak. Ekkor már arcplasztikára lehet szükség.

Spring Thread szállal az alábbi területek kezelhetők:

  • arc,
  • nyak,
  • homlok,
  • toka megereszkedése.

A műtéthez jól átgondolt, megfelelő tervezés szükséges a páciens részéről is, hiszen műtét után duzzanat, elszíneződés léphet fel, a megjelenés ezek elmúltáig nem túl esztétikus.

A beavatkozáshoz előzetes vizsgálat szükséges, melynek részletes listáját átadom pácienseimnek.

A beavatkozás előtt 2 (kettő) héttel ne végezzen kozmetikai kezelést a beavatkozás területén, a területen nem lehet herpesz, pattanás, fertőzött bőr. Ilyen esetben elhalasztjuk a beavatkozást! Lázas, vírusos állapotban sem végzünk beavatkozást.

A beavatkozás

A beavatkozást többnyire helyi érzéstelenítésben végzem, igény szerint azonban lehetőség van az altatásra is.

Kis bemetszéseken keresztül vékony tűk segítségével a fogazott szilikon szálakat a bőr mélyebb rétegeiben helyezem el. Ezen szálak segítségével a bőrt alátámasztom, megemelem. Első pillantásra az eredmény kissé rémisztő lehet, mert a szöveteket enyhén „túlhúzom”, mely a gyógyulás folyamán a helyükre kerülnek, ezzel visszaadva a természetes, fiatalkori külsőt.

Egyéntől függően több szálat is be lehet fűzni, ezzel segítve a minél jobb eredményt.

Előnye: nincsenek látható hegek, gyors gyógyulás, tartós hatás.

A beavatkozás után

  • Az első napokban bőr pír, duzzanat, enyhe fájdalom, érzékenység, húzódás érzése felléphet, főleg a mimikai izmok erőteljesebb használatakor.
  • A beavatkozás után bevérzések keletkezhetnek a bőr alatti kötőszövetben, amelyek 5-10 (öt-tíz) nap alatt felszívódnak.
  • A beavatkozás után a tű behatolási és kivezetési helyeit steril anyaggal leragasztom, amelyet a kontroll vizsgálat során eltávolítok.
  • A beavatkozás utáni napokban szigorúan minimálisra kell csökkenteni a mimikai mozgásokat az arcon a műtét után 4 (négy) napig csak háton szabad aludni.