Szemhéjplasztika

Szemhéjplasztika

Az idő múlásával, a kor előrehaladtával bőrünk meglazul, ráncosodik, meglóg. Sajnos ugyan ez igaz a szemhéjak körüli bőrre is, mely meglógása esetén tekintetünk fáradt, öreges, táskás lesz, amennyiben a bőr a pillasorra is rálóg, akár látásbeli akadályokba is ütközhetünk.

Ennek megoldására jó a szemhéjplasztika mely problémától függően lehet alsó, felső, vagy alsó- felső szemhéjplasztika. A műtét során a megnyúlt, felesleges bőrt, a szemgolyót körülvevő zsírszövet eltávolításra, alsó szemhéj esetén a meglazult szövet korrigálása történik. A szemhéjplasztika a szem körüli szakalábak, és ráncok megszüntetésére nem alkalmas, erre injekciós arcfiatalítás a javasolt kezelés.

Jóllehet a műtéttel látványos, és hosszan tartó eredmény érhető el, sajnos nem tart örökké, mivel az idő előrehaladtával a szövetek tovább lazulhatnak, így elképzelhető, hogy 10-12 év után újabb beavatkozásra lesz szükség. Allergiás időszakban az arra hajlamos pácienseknek nem javaslom a beavatkozást!

A műtéthez jól átgondolt, megfelelő tervezés szükséges a páciens részéről is, hiszen műtét után duzzanat, elszíneződés léphet fel, a megjelenés ezek elmúltáig nem túl esztétikus. Ne tervezze a szemhéjplasztikáját fontos események, nyaralás, fontos összejövetelek előtt!

A gyógyulás után újra fiatalos, üde tekintettel nézhetünk a jövőbe!

A műtét

A műtét típustól függően végezhető helyi érzéstelenítésben és altatásban is. Alsó- felső szemhéjplasztika esetén mindenképpen javasolt a páciens nyugalma és biztonsága érdekében az altatásban történő műtét.

Felső szemhéjplasztika esetén a visszahajlási redőben, alsó szemhéjplasztika esetén a pillasor alatt 1-2 mm-re ejtem a bemetszést. Gyógyulás után a szinte láthatatlan hegek maradnak vissza, mely akár sminkkel egyszerűen eltűntethetőek.

Helyi érzéstelenítésben végzett beavatkozás esetén pár órás megfigyelést követően, míg altatásos beavatkozás esetén másnap már kísérettel haza lehet távozni. Fontos a kíséret, mert egy szemhéjplasztika után átmenetileg csökken a komfortérzet, a szemek zárása nem tökéletes, a szemek könnyezhetnek. Nagyon fontos a megfelelő napszemüveg kiválasztása, mely védi a szemét a fénytől, s melynek viselése a beavatkozás után javasolt.

A műtét után

A műtét után pár napig javasolt az ágynyugalom, a fekvőfelület legyen fejnél megemelt. Néhány napig kerülni kell a televíziózást, olvasást, a szem erőltetését, a fizikai terhelést, a hajolgatást, csípős, fűszeres ételek fogyasztását. Javasolt kisebb séta, könnyebb testmozgás végzése.

1-2 napig jegelni kell az operált területet, víz 5 napig nem érheti!

Váladékozás esetén kamillás vattával kell tisztogatni, előírásszerűen kell a szemcseppet, a kenőcsöt alkalmazni.

Varratszedés után pár nappal már újra lehet sminkelni.

Hasznos információk

További hasznos információkat konzultációról, a megelőző vizsgálatokról, műtét előtti és utáni tudnivalókról itt talál!