Női mellnagyobbítás

Női mellnagyobbítás

A szép, formás mell minden nőnek vágya, ékessége, ezzel kifejezve szépségüket, nőiességüket. Manapság már teljesen megszokott, hogy a hölgyek plasztikai sebészhez fordulnak korrekcióra, mely beavatkozás után önbizalmuk, életminőségük is helyreáll.

A mellnagyobbítás Magyarországon az egyik leggyakrabban végzett beavatkozások közé tartozik.
Praxisomban csak a kiváló minőségű, élethosszig szóló cseregaranciás implantátummal történő mellnagyobbítást végzem, törekedve a természetességre, pácienseim számára a legmegfelelőbb eredményre.

Mellnagyobbításra jelentkező hölgyek az alábbi okok miatt keresnek fel:

  • fejletlen, kisméretű mellek
  • terhesség, szoptatás után megkisebbedett, deformált mellek
  • aszimmetrikus mellek
  • testsúlyingadozás miatt megváltozott mellek
  • baleset következtében sérült, deformálódott mellek
  • a kor előrehaladta, vagy hormonális változások miatt megváltozott mellek.

Ahhoz, hogy Önnek pontos tájékoztatást tudjak adni, szeretettel várom egy személyes konzultációra és vizsgálatra! A konzultáció és vizsgálat során kiderül, hogy Önnek pontosan milyen beavatkozásra van szüksége, tájékoztatom a műtéthez szükséges előzetes vizsgálatokról, a beavatkozás menetéről, a beavatkozás utáni tennivalókról, valamint személyre szabott árajánlatot készítek. Célszerű konzultációra felkészülten érkezni, hogy minden esetlegesen felmerülő kérdést meg tudja válaszolni, hogy ne maradjanak bizonytalanságok a beavatkozást illetően.

AZ IMPLANTÁTUMOKRÓL

Praxisomban kizárólag csúcsminőségű implantátumokkal dolgozom, melyre a gyártó élethosszig tartó cseregaranciát nyújt, és rendelkeznek FDA, CE minősítéssel. Ezek az implantátumok kohezív géllel töltöttek, mely a szivárgás lehetőségét a minimálisra csökkentik, és a jó szövettapadás miatt texturált (mikro- vagy nanotexturált) felszínűek. Alakját tekintve az általam használt implantátumok kerek, vagy csepp alakúak lehetnek.
További információk az implantátumokról: http://perfectform.hu/beavatkozasok/mellimplantatumok/

Az implantátumokat egyéntől függően kerülhetnek mellizom alá, mirigyállomány alá vagy ún. Dual- Plane technikával részlegesen izom alá ültetve. Ennek eldöntése közösen történik a konzultáció során. Egyik beavatkozás sem fogja befolyásolni a jövőbeni szoptatás lehetőségét, valamint a diagnosztikai vizsgálatok (CT, MR, UH, Mammográfia) elvégzését.

A MŰTÉT

A műtét minden esetben altatásban történik, ezzel biztosítva a páciens nyugalmát, a műtét biztonságát. Az implantátum behelyezése 4-5 cm hosszúságú bemetszésen keresztül történik többnyire a mell áthajlási alatti redőből. A műtét átlagosan 1,5-2 órát vesz igénybe. A műtét után kompressziós melltartó és pánt viselése kötelező 6 héten át.
A beavatkozás után pácienseimnek 1 napot kell a klinikán tölteni megfigyelés alatt. A műtét másnapján a drainek eltávolításra kerülnek, majd kísérettel haza lehet távozni.

MŰTÉT UTÁN

A műtét után 2 hetes otthoni pihenést, kíméletet javasolt. A fizikai aktivitást a minimálisa kell csökkenteni, ez alatt értem azt is, hogy kerülni kell a nagyobb súly emelését, az aktív mozgást, a gépjárművezetést. 2 hét után könnyebb fizikai munka, szellemi, irodai munka már megengedhető.

Kontrollvizsgálatokra a műtét utáni 1, 2, 3, 6. héten, 3 hónaposan, 6 hónaposan, és 12 hónaposan kerül sor. A kontrollvizsgálatokon való megjelenés nagyon fontos, ezzel biztosítva a folyamatos ellenőrzést, a folyamatos tájékoztatást az aktuális teendőkről. A műtétet követő 3. heti kontrollon a varratok eltávolításra kerülnek, mely lényegesen megkönnyíti pácienseim mindennapjait.

A beavatkozás után felléphet feszítő jellegű fájdalom, hőemelkedés, enyhe viszkető érzés a metszés területén, melyek teljesen természetesek. Ha ezektől eltérő panaszai vannak, kérem, azonnal jelentkezzen!

Pár hónapig kerülni kell az intenzív sportolást, a tűző napfényt (fényvédelem!), szauna, szolárium használatot.

Tisztálkodás:

A varratszedésig nem érheti víz a sebet. Varratszedés után már lehetőség van rövid, folyóvizes tusolásra, de fürdeni, áztatni még ekkor sem szabad. Tusolás után a műtéti területen levő nedvességet óvatos mozdulatokkal, minden esetben tiszta, puha törölközővel itassa fel, semmi esetre se dörzsölje, kerülje a durva mozdulatokat! Zuhanyzás után a sebre sebgyógyulást segítő gél, vagy tapasz kerüljön, majd azonnal kerüljön vissza a kompressziós melltartó is!

Hasznos információk

További hasznos információkat konzultációról, a megelőző vizsgálatokról, műtét előtti és utáni tudnivalókról itt talál!

A különböző mellimplantátumokról itt olvashat!

A tények és tévhitek között itt segítünk eligazodni!

Előtte - utána képgaléria

A női mellnagyobbítással kapcsolatos képgalériánkat itt találja!